ONS AVONTUUR IN DENEMARKEN

Gisteren mochten maar liefst 5 vechters van Shera Fight deelnemen aan Mikenta Fight Night. Het was een goed georganiseerd gala dat stipt begon, omdat het live op tv werd uitgezonden.

Christy Bo mocht als eerste. Ze was een beetje nerveus, want het was haar eerste C- klasse partij. Dit houdt in: geen bescherming meer én stoten en trappen geven naar het hoofd is toegestaan. En daarmee ook stoten en trappen kunnen krijgen naar het hoofd!

Christy heeft zich de afgelopen maanden goed ontwikkeld. Ze heeft ook wat tikken moeten incasseren. Drie weken geleden stond ze nog in Almelo te vechten voor een Superfight. Deze partij liep niet goed. De voorbereiding was niet goed verlopen: Christy was een paar dagen ziek. En daarna was ik een paar dagen ziek. Een week is dan snel voorbij… Tijdens de partij in Almelo luisterde Christy ook niet, wat ze normaal wel doet. Haar tegenstander heeft deze partij super gevochten en luisterde heel goed naar haar hoek. Na deze verloren partij ging ik met Christy in gesprek. Ik moest op zoek naar waar dit vandaan kwam. Christy gaf aan vermoeid te zijn. Nu Denemarken voor de deur stond moest ik keuzes maken. Ik besloot haar rust te geven en de training zo te vermommen dat ze niet door zou hebben dat ze bezig was met voorbereiden. Nu over de wedstrijd: Christy heeft drie rondes gedomineerd op alle fronten en ook geluisterd. Meer dan overtuigd stond ze klaar met haar handen omhoog. En dan de beslissing: onbeslist… Okay, dus ook hier spelen de voordelen van een thuiswedstrijd mee helaas. Fijn voor Christy dat tegenstander en trainers van de overkant haar kwamen vertellen dat ook zij wisten dat Christy de absolute winnaar is. Ik ben zo trots op Christy: op haar  ontwikkeling en het open staan voor verandering en deze uitvoeren in de ring. Christy ga zo door en blijf kip eten????

Als tweede mocht Daychemar. Ook voor Daychemar wachtte er een compleet nieuwe uitdaging. Het was een wedstrijd op Thaise regels: met ellebogen en zonder bescherming. Zijn tegenstander wist Daychemar heel goed uit zijn spel te halen door steeds de clinch aan te gaan en met gemak Daychemar te laten vallen alsof deze niks voorstelde. Hier begon de frustratie van Dayche op te lopen en zijn zelfvertrouwen minder te worden. Na de tweede ronde vroeg ik Dayche te stoppen met het proberen van dit spel aan te gaan. En om te gaan boksen en ook op de dekking te stoten. Gelukkig luisterde Dayche en ging hij hier goed voor. Daar kwam de harde stoot en zijn tegenstander kreeg 8 tellen. Hierna ging Dayche goed door, maar de tegenstander bleef hangen en wilde niet vechten.
Tot nu toe stond het 28-28. Daychemar maakte nog een actie maar de bel ging. Dayche was nog in zijn actie en zijn tweede harde stoot kwam een tiende seconden na de bel. De jongen kreeg zijn tweede 8 tellen, maar toen besloten ze toch Dayche een punt aftrek te geven. De winst ging dus naar de overkant. Helaas, maar zeker een wijze les om je eigen spel te spelen. We zien deze partij graag terug komen op K1 regels. Dayche je hebt gestreden tot letterlijk de laatste seconde. Real warrior!

Nu was het de beurt aan Nory die ook zijn eerste C-klasse partij mocht gaan ervaren. Nory liet er geen gras over groeien en liet niks aan de jury over. Nadat hij een harde jab kreeg werd Nory onmiddellijk wakker en sloeg zijn lange tegenstander met een cross naar de grond. 8 tellen voor hem. Tijdens de 8 tellen gaf ik Nory aan eerst een opstoot te maken voor hij weer de cross zou inzetten. En dat deed hij perfect. Bij de tweede 8 tellen gooide de overkant de handdoek in de ring en won Nory zijn eerste C-klasse partij zeer overtuigend.

Michael ging als vierde. En Michael luisterde helemaal niet naar mijn aanwijzingen. Hij werd geïrriteerd door het vaak vallen, waar zijn tegenstander steeds goed voor zorgde. Dit zorgde voor emotie en dat is dan jammer. Hoek en vechter werken dan niet meer samen. Helaas, maar zeer terecht verloren. Het staat nu 1-1 tussen deze twee heren en een derde partij zal er misschien wel komen.

En dan Dario die als laatste partij van de avond was.
Dario deed het goed en pakte zijn punten. Zijn tegenstander ging voor de clinch en liet Dario vallen, maar elke keer nam Dario hem mee naar de grond. De tegenstander wou niet knokken maar echt de clinch inzetten en hangen.
De laatste ronde gaf Dario nog meer vuur erbij, maar heeft zijn tegenstander niet K.O. geslagen en dan weet je dat je de winst niet meer krijgt. Wel jammer, maar een mooie ervaring rijker.

Top van deze vechters! Ze durfden weer op andere regels te vechten en zich te blijven ontwikkelen. Als trainer kan ik kijken naar een geslaagd weekend. Ook ik heb  zeker weer bij mogen leren. Chevaro en Cristiano thanks voor het verzorgen. Meegereisde supporters: jullie ook dank je wel om zo een afstand af te leggen voor onze vechters.

Fijne zondag!  Osu!

Beste leden en ouders/ verzorgers,

Wederom blijven we langer in de lockdown zitten. Maar dit keer met een kleine versoepeling, waaronder het sporten. Klik op de gele knop hieronder om de mogelijkheden te bekijken.

Hopelijk komt het kabinet op 8 maart met een uitgebreidere versoepeling voor ieder leeftijdcategorie. Mocht dit zo zijn, dan brengen wij jullie uiteraard hiervan op de hoogte.

Met vriendelijke en sportieve groet, OSU

Team SheraFight